Sıfır Atık Projesi’nde 4 A Sınıfı’ndan Örnek Davranış

Bursa Gürsu Yüksel Bodur İlkokulu 4/A sınıfı öğrencileri, öğretmenleri İbrahim Bilik rehberliğinde, sıfır atık projesi kapsamında atık malzemelerden kalemlik, saksı ve süs eşyaları yaptılar. Öğrenciler, daha temiz bir çevre için atık malzemeleri değerlendirerek hem yaratıcılıklarını hem de çevre bilincini geliştirdiler.

09.02.2024 194

Bursa Gürsu Yüksel Bodur İlkokulu, çevre bilincini aşılamak ve öğrencilerin sürdürülebilirlik konusunda duyarlı bireyler olmalarını teşvik etmek adına önemli bir adım attı. Okulumuzun öncü öğrenci grubu olan 4/A sınıfı, öğretmenleri İbrahim Bilik'in rehberliğinde "Sıfır Atık Projesi"nde yer aldı. Bu proje kapsamında, atık malzemelerin tekrar kullanılabilirliğini vurgulayan bir çalışma başlatıldı.

Öğrencilerimiz, çevredeki atık malzemeleri toplayarak, onları yeniden değerlendirme yoluna gittiler. Kullanılmış kavanoz kapakları, PET şişeler, atık kağıtlar ve plastik pipetler gibi malzemeleri bir araya getirerek yaratıcılıklarını konuşturdular. Kendi yetenekleriyle, bu atık malzemeleri kalemlikler, saksılar ve çeşitli dekoratif eşyalara dönüştürdüler. Bu faaliyet sayesinde, atıkların geri dönüşüm sürecinde önemli bir adım atılmış oldu.

Öğrencilerimiz, sadece atık malzemelerin tekrar kullanılabilirliğini göstermekle kalmadılar, aynı zamanda çevre bilincinin önemini de vurguladılar. Onların bu örnek davranışları, okul genelinde çevre bilincinin artmasına ve sürdürülebilirlik konusunda farkındalığın yayılmasına katkı sağlayacak.

Bu başarılı projeyle, Bursa Gürsu Yüksel Bodur İlkokulu, çevre konusunda farkındalık yaratma ve öğrencilerin eğitimine katkıda bulunma yolunda önemli bir adım atmış oldu. Öğrencilerimizin bu örnek davranışları, gelecek nesillere temiz bir çevre bırakma yolunda umut verici bir adım olarak görülüyor.

09-02-202409-02-202409-02-202409-02-202409-02-202409-02-202409-02-202409-02-2024