Yaratıcı İlkokul Öğrencilerinden Anlamlı Dokunuş: Atık Yoğurt Kaplarıyla Örülen Atkılar Hatay'a Sıcaklık Katıyor!

Yüksel Bodur İlkokulu 2-B sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Berna Balkan Karakoç önderliğinde, geri dönüşüme katkıda bulunarak atık yoğurt kaplarından elde ettikleri malzemelerle kendi elleriyle atkılar ördü. Bu anlamlı projede öğrenciler, ördükleri atkıları Hatay'daki ihtiyaç sahibi öğrencilere göndererek kışın zorlu şartlarını hafifletmeye katkı sağladı.

17.01.2024 232

Yüksel Bodur İlkokulu 2-B sınıfı öğrencileri, sadece derslerle sınırlı kalmayıp sosyal sorumluluk projelerine de imza atmaya devam ediyor. Öğretmenleri Berna Balkan Karakoç öncülüğünde gerçekleşen proje kapsamında, öğrenciler atık yoğurt kaplarından elde ettikleri malzemelerle kendi elleriyle atkılar ördü.

Bu özel projenin amacı, sadece çevreye duyarlılık kazandırmakla kalmayıp aynı zamanda Hatay'da kış aylarında zorlu şartlarda yaşayan öğrencilere destek olmaktı. Öğrenciler, ördükleri atkıları öğretmenleriyle birlikte Hatay'a gönderdi.

Proje kapsamında öğrencilere geri dönüşüm konusunda bilgi verilirken aynı zamanda empati duygularının gelişmesine de katkıda bulunuldu. Öğrenciler, kendi emekleriyle hazırladıkları atkıları göndererek sadece sıcak tutan bir giysi değil, aynı zamanda sevgi dolu ellerini de Hatay'daki kardeşleriyle buluşturmanın mutluluğunu yaşadı.

Bu anlamlı proje, öğrencilerin sosyal sorumluluk bilinci kazanmalarına ve dayanışma duygularını geliştirmelerine katkıda bulunurken, toplumda da farkındalık yaratmayı hedefledi. Yüksel Bodur İlkokulu 2-B sınıfının bu örnek davranışı, öğrenciler arasında dayanışma ve yardımlaşma kültürünü daha da güçlendirecek gibi görünüyor.

17-01-202417-01-202417-01-202417-01-202417-01-2024